Girişimci DestekleriGirişimcilik

Bi cümle | Bi Dünya Ağustos Ayı Kazananlarını Yakından Tanıyalım

Ferhat Arat ve Cansu Akça

Fonbulucu tarafından düzenlenen Bi Cümle | Bi Dünya Yarışması’nın Ağustos ayı kazananları ile görüşme gerçekleştirdik ve projelerini bir de onlardan dinledik.

İlk önce kazananları ve projeleri hatırlamak isterseniz; buradaki yazımıza göz atabilirsiniz.

Birinci olan Ferhat Arat projesini ve kendisini aşağıdaki gibi tanıtıyor:

“Kendimde bir sanat öğrencisiyim ve sanatla ilgileniyorum.

Sosyal mecrada bir sanat alanı olması gerektiğini ve özellikle ülkemizde böyle bir uygulamanın olmasının; sanatçılar, çizerler vb. kişiler ve sanata ulaşmak isteyen herkes için güzel bir paylaşım platformu olabileceğini düşündüm. Ki doğru bir şekilde ilerlemesi durumunda tüm dünyanın da sanata hizmet eden bu aklımdaki bu projeye ihtiyacı var diye düşünmekteyim. Kendi görüşüme göre resim, grafik, heykel, fotoğraf, moda ve sıralayabileceğimiz diğer sanat alanları ile uğraş çabasında olan kişiler böyle bir ortak paylaşım platformuna eminim ihtiyaç duyuyorlardır.

Sanatçılara ve sanat eserlerine erişim sağlamanın karmaşıklığı var, bir çok site var, sistemi amacına hizmet etmeyen. Hangisine ne yüklenebilir ve herkese rahatlıkla bir erişim alanı sağlayabiliyor mu? Bence hayır, kendimde genç bir sanatçı adayı, öğrencisi olarak eksikliğini hissetmekteyim. Tek bir düzen içerisinde bir sanat uygulaması olması gerekliliğini hissettim.

Eserlerin paylaşılabileceği sadece sanatın olacağı bir alan, erişimi kolaylaştıracak olup belkide uluslararası bir paylaşım alanına dönüşecek ve bu sayede sanat severler için faydalı bir etkileşim platformu oluşacaktır.

ArtApp (Sanat Uygulaması) ismi verilecek olan bu sanatsal sosyal etkileşim platformu ve portföy sistemi sayesinde bu eksikliği giderebileceğimizi düşünüyorum.”

Üçüncü olan Cansu Akça ise kendisini ve projesini aşağıdaki gibi anlatıyor:

“Ben aslında diş hekimliği okuyan biriyim. Şu an 4. Sınıfım. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyorum. Okuduğum bölümle projem arasında bir bağlantı çok yok ancak kullandığım bir instagram hesabımla (@ikibilgidoludeliii) birçok öğrenciye kendi mesleğimi, okumak isteyen hedefleyen kişilere tanıtmaya çalıştım.

Okuduğum bölüm zorlu olmasının yanında da maddi açıdan zorlu bir fakülte. Ben bu hesabı kullanırken farkında olduk ki okumak için çabalayan ancak bir türlü imkanı olmayan öğrenciler tanıdık elimizden geldiğince kitap vermek isteyenlerle kitap almak isteyenleri buluşturduk. Yani kısacası benim projem sınav kaynakları sınav bitince çöp olmasın başkasına yararlı olsun, bunu aynı kütüphanelerde kitap değişimi gibi yaparak belirli koşullardaki insanlara ulaşsın diye düşündüm. Aslında fon bulmak sponsor aramak değil yani derdim.

Biz zaten bunu öğrenciler arasında denedik yapabildik ancak daha büyük kitleye daha çok öğrenciye ulaşıp bunu dağıtmak istiyorum. Ayrıca şu anki piyasada ülke içerisinde sınav kaynaklarının fiyatları çok çok pahalı olmaya başladı. Şimdi alınan 1 kaynak ile bir sene öncesinde 2 veya 3 kaynak alabilirdi bir öğrenci. Bu fiyatların artması ve kitapların kullanılmadan hevesle alınıp çöpe atılması projemin ana fikridir. Bu ülkenin geleceğine yazık olmasın istiyorum. Okumak isteyen her öğrenci de okuyabilmeli.”

Etiketler

Benzer Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı
Kapalı